به گزارش آوای هگمتان؛ نمایش خیابانی ” خواستگاری مبارک” با تشویق و هیجان کودکان اولین نمایش خیابانی بود که در این مجموعه به اجرا درآمد.
این نمایش به کارگردانی ” رومینا خواجه نژاد ” از مشهد مخاطب خود را جذب کرد به طوریکه نشاط و شادی را در نگاه فرد فرد کودکان به وضوح دیده میشد. ریتم موزیکال این نمایش همراه با اجرای زیبا از مزایای این نمایش بود.
در حاشیه این اجرا گفتگوی کوتاهی با کارگردان این تئاتر انجام دادیم .
کارگردان” خواستگاری مبارک” در گفت و گو با آوای هگمتان با بیان اینکه این گروه نمایشی پیش از اجرا، نمایشگاه نقاشی قهوه خانهای را برگزار می کردند، گفت: مجموعه تصمیم گرفت به میراث کهن تئاتر توجه شود و شروع به ساخت عروسک های خیمه شب بازی کردند.
وی با بیان اینکه گروه برای این نمایش یک سال و نیم تمرین داشته است، اضافه کرد: عوامل اجرایی نمایش ۶ نفر و مجموعا ۱۵ نفر کار را پیش می برند.
کارگردان مشهدی این نمایش مضمون و محتوای نمایش را عاشقانه بیان کرد و ادامه داد: مبارک در مسیر این عشق و سودا با یک سری موانع و مشکلات مواجه می شود و برادران دختر وارد ماجرا شده و چالش ها و مشکلاتی را برای مبارک پیش می آورند، بعد از ماجراهایی، مبارک به توانایی های خود پی برده و به ماجرا فایق می آید.
خواجه نژاد ادامه داد: هدف از اجرای این تئاتر این است که به کودکان و نوجوانان یادآور شویم که همه آنها دارای توانایی و استعدادهایی هستند که باید به آنها واقف و آگاه شوند تا برای رسیدن به هدف گام بردارند.
یکی دیگر از نمایش های خیابانی ” خوش حالیم ” به کارگردانی روح الله سنایی در محوطه مجموعه عین القضات به اجرا درآمد.
کارگردان این مجموعه نیز در گفت و گو با آوای هگمتان؛ استعدادیابی در کودکان و دستورزی در آنها را مهمترین موضوع این نمایشنامه عنوان کرد و ادامه داد: اینکه هر فرد با توجه به استعداد و توانایی خود در جایگاه مناسب برای انتخاب شغل و تحصیل قرار گیرد موضوعی است که همواره در کشور ما با چالش روبرو بوده است.
سنایی با اعلام اینکه نوجوانان در مقطع دبیرستان به این مطلب فکر می کنند که چه رشته ای انتخاب کند؟! افزود: در این بین به مشاوره رجوع کرده تا برای او تعیین تکلیف کند که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست.
این کارگردان تهرانی ادامه داد: بهتر است در ۷ تا ۱۲ سالگی استعداد فرد کشف شود و فعالیت خود را طبق استعداد و توانایی رقم بزند.
سنایی در خصوص مضمون تئاتر ” خوشحالیم” اینگونه بیان کرد : جستجوگری به نام ” کوکو” وارد دنیای عقربه های ساعت شده و عقربه ها ماجرای زندگی خود ( علاقه و اشتیاق به زندگی ) را تعریف می کنند.
وی ادامه داد:”کوکو” عنصر جستجوگری است که درمراوده با عقربه ها، جستجوگری را آموخته و جای درست خود را پیدا می کند .