به گزارش آوای هگمتان، آیت الله شعبانی در جشنواره چاپ و نشر استان همدان با بیان اینکه چاپ و نشر فکرمجسم را به بیننده نمایش می دهد، افزود: چاپ تصویر به جای یک کتاب قطور حرف برای گفتن دارد .
وی با اشاره به اینکه همدان ظرفیت فرهنگی بالایی را داراست، اضافه کرد: فعالیت در حوزه چاپ و نشر بسیار سخت بوده و نیازمند توجه و حمایت ویژه ای است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان صنعت چاپ و نشررا از مسائل مقدس اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: مشکلات حوزه نشر باید مورد بررسی قرار گیرد.
*تامین ۸۰ درصد کاغذ در داخل کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تامین ۸۰ درصد کاغذ در داخل کشور در سال آینده خبر داد و گفت: در خصوص کاغذ روزنامه ظرفیت ها کامل نیست اما مورد تاکید وتوجه وزارتخانه است.
محمد مهدی اسماعیلی به پروژه های عمرانی استان اشاره کرد و ادامه داد: بخش عمده ای از اعتبارات شهرستان ها محقق خواهد شد و امیدواریم شاهد افتتاح این پروژه ها در استان باشیم.
وی اتمام پروژه های نیمه کاره را از مهمترین اقدامات برشمرد و افزود: متاسفانه برخی پروژه ها کلنگ زنی شده و نیمه تمام مانده در صدد هستیم پروژه های درحال اجرا یا متوقف شده را به اتمام برسانیم .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برنامه اصلی تلاش برای خودکفایی در بحث کاغذ است، تصریح کرد:۹۰ درصد کاغذ، زینک و دوات وارداتی است و در تلاش هستیم تا۸۰ درصد کاغذ مورد نیازبرای چاپ و نشر کتاب تا یکسال و نیم آینده از داخل کشور تامین شود.
اسماعیلی با عنوان اینکه همدان دارای ظرفیت های فرهنگی خوبی است، اظهار کرد: افتتاح “موزه چاپ” سنگ بنای صنعت چاپ و نشر در استان همدان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم به فرهنگ نگاه ویژه ای دارد، تصریح کرد: لایحه بودجه سالجاری ریل گذاری شده و تقویت و توجه جدی به فرهنگ مورد توجه است.
*اختصاص زمین به حوزه چاپ و نشر در منطقه ویژه اقتصادی
استاندارهمدان گفت: کسانی که میخواهند در زمینه صنعت چاپ نقش ایفا کنند، با هماهنگی شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صمت، در زمینهایی که در مناطق ویژه اقتصادی برای ایجاد طرحها و پروژهها در استان در نظر گرفته شده، اقدام کنند.
علیرضا قاسمی فرزاد حمایت از فعالان عرصه صنعت چاپ را مورد تاکید قرار داد و افزود: در حضور وزیر ارشاد اعلام میکنم بنا بر سیاستهای دولت سیزدهم و با توجه مشکلات عرصه صنعت چاپ، از این صنعت و تلاشگران عرصه چاپ در استان حمایت خواهد شد.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که صنعت چاپ و چاپخانه در کلیه عرصهها ازجمله عرصه فرهنگی و در ساختار فرهنگی حائز اهمیت است و بیش از یک قرن از سابقه فعالیت چاپ و چاپخانه و ورود آن به عرصههای مختلف در ایران میگذرد.
استاندارهمدان با بیان اینکه ورود صنعت چاپ به ایران، جهشی خارقالعاده در کلیه عرصههای علم و دانش را به نمایش گذاشته، خاطر نشان کرد: تا پیش از صنعت چاپ، سرعت انتقال علم و دانش در ایران به کندی صورت گرفت که بعد ازصنعت چاپ قابل مقایسه نیست.
قاسمی فرزاد به ضرورت تدوین یک سند فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مطالبات عمومی این است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به موقعیتی که تحت عنوان ایجاد تفکر انقلابی در همه عرصه و ساختارها به پیروی از مقام معظم رهبری فراهم شده، سازوکاری در نظر گیرد تا یک سند فرهنگی فاخر در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی و برگرفته از فرهنگ قرآنی و اسلامی تدوین و تنظیم گردد.
استاندارهمدان با تاکید بر اینکه سند فرهنگی به گونهای تنظیم و تدوین گردد که وظایف و تکالیف متولیان دستگاه در آن بهطور دقیق مشخص باشد، ادامه داد: با تدوین سند فرهنگی از موازیکاری و اقدامات ناهماهنگ جلوگیری به عمل می آید.
*همدان دارای ۱۹۰ رسانه مکتوب، الکترونیک و پایگاه خبری است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: همدان دارای ۱۹۰ رسانه مکتوب، الکترونیک و پایگاه خبری است
احدرضا احسانی احسانی با بیان اینکه بیس از ۷۳ موسسه قرآنی در سطح استان وجود دارد، افزود:۶۰۰۰ تا ۷۰۰ هنرآموز درحفظ و قرائت و …فعالیت داشته و بنیاد قرآن استان با ظرفیت مناسب در حال فعالیت است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ کانون فرهنگی مساجد درشهر و روستاهای استان فعال هستند که نیازمند توجه بوده، خاطر نشان کرد: ۱۰۰ آموزشگاه آزاد، ۳۰ مجموعه فرهنگی هنری در استان وجود دارد.
احسانی به وجود یکصد ناشراشاره کرد و افزود: از این تعداد ۵۵ مورد فعال هستند که به دلیل کرونا و محدودیت مالی با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.
وی به سه پروژه عمرانی همدان اشاره کرد و افزود: پروژه فرهنگی هنری فامنین ۵ میلیارد از اعتبار ملی و سه میلیارد اعتباراستانی تخصیص یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به بنای یادبود سید جمال ۹۰ اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل نیازمند ۴ میلیارد تومان اعتباراست .
وی افزود: پروژه فیروزان نهاوند ۵۰ درصد پبشرفت فیزیکی داشته و برای اتمام نیازمند شش میلیارد اعتبار است.