به گزارش آوای هگمتان، طبق گفته ی کارشناسان همدان تا مردادماه آب دارد، و این موضوع تشویش و نگرانی را به ذهن متبادر می کند
مسئله آب، به ویژه آب شُرب همدان معضلی است که با توجه به گرمای هوا، تابستان خشک ، تبخیر زیاد و از بین رفتن آبهای مقطعی، چاه های زیرزمینی و دیگر مسائلی که استان با آن دست به گریبان است همدان را دچار وضعیت دشوارتر و سختتری خواهد کرد.
انتقال آب از طرح آبرسانی بین حوزه ای که از گزینه های دولت برای رفع تنش آبی استان بوده و در حال حاضر برای تامین آب شرب استان حیاتی است، طبق گفته ی استاندار همدان ” در حال حاضر، به ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه، آب نیازمندیم در حالی که تا کنون فقط ۱۳۰۰ لیتر از این مقدار را با تحمل سختیهای بسیار تامین و تهیه کرده ایم ”
به استناد صحبت های وی در ۱۷ سال گذشته پروژه انتقال آب بینحوزهای فقط ۴۰ درصد پیشرفت داشته و در چند ماه اخیر نیز حدود ۴۰ درصد آن پیش رفته و مابقی آن با قدرت انجام خواهد شد.
وی از اختصاص حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای انتقال آب بینحوزهای طی چند ماه اخیر خبر داد تا پروژه با شتاب بیشتری پیش رود.
استاندار همدان نوید انتقال آب از طرح بین حوزه ای به همدان و شهرهای فامنین، کبودرآهنگ و بهار را تا یک ماه آینده داد که حکایت از توجه ویژه مجموعه مدیران استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تنش آبی استان دارد .
امیدواریم با عزم و اراده دولت سیزدهم و همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان همدان تنش آبی استان با بهره برداری از طرح آبرسانی حل شود، اتفاقی که با بهره برداری از این پروژه و البته صرفه جویی در مصرف آب و استفاده بهینه از آن، لَب های همدان دیگر از تشنگی تَرک نخورد.
*گفتنی است طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان همدان است که با همت دولت سیزدهم و اجرای این طرح مشکل آب ۱۲ شهر همدان، جورقان، مریانج، بهار، صالح آباد، لالجین، قهاوند، مهاجران، فامنین، کبودراهنگ، گل تپه و شیرین سو و ۱۵۹ روستا و پایگاه نوژه همدان تامین می شود.