به گزارش آوای هگمتان، محسن معصوم علیزاده در جمع خبرنگاران با اظهار اینکه پرونده ثبت جهانی هگمتانه سال گذشته به یونسکو ارسال شد، تصریح کرد: این پرونده نخستین پرونده ای بود که پذیرفته شد.
وی به اقدامات انجام شده در راستای ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و ادامه داد: مرمت راسته حاج صفرخان، کاروانسرای حسین خانی، ابتدای کوچه استر، کنیسه یهودی ها، کاروانسرای قلمدانی، گلشن تحدید( ذغالی ها) عمارت جنانی، قبله، شریف الممالک و مسجد حاج احمد از جمله این موارد به شمار می آید.
وی با اظهار اینکه محوطه سازی آرامگاه بوعلی، مرمت کاروانسرای یدالهی، تهیه و ساخت تابلو بناهای تاریخی واقع در عرصه اثر ثبت جهانی از جمله اقدامات به شمار می آید، اضافهکرد: مرمت کاروانسرای پیغمبر و مطالعه و آسیب شناسی عرصه ثبت جهانی محور فرهنگی تاریخی همدان و امچنین نصب ۳۵۰ تابلو معرفی به دو زبان انگلیسی و فارسی طراحی و ساخت شد که تا حضور ارزیاب نصب خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان به نبود متولی بافت تاریخی همدان با ۵۰۰ هکتار مساحت اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به سیاست گذاری حفظ بافت تاریخی در حوزه میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر طی جلسات متعدد اقدامات اجرائی انجام شده و فعال شدند.
علیزاده به تعامل و همکاری همه سازمانها در راستای ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و افزود: در این راستا شورای شهر و شهرداری سه میلیارد ریال اعتبار در نطر گرفت که نشانگر تعانل مناسب ارگان های زیربط است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان به طرح جامع راهبردی گردشگری گریزی زد و در ادامه افزود: پیگیری رویدادهای بزرگ ملی در همدان برای توسعه گردشگری از اهداف این سازمان بوده که به جد دنبال می شود.
* در شهریورماه ارزیابان برای راستی ازمایی میهمان همدان خواهند بود
معصوم علیزاده با عنوان اینکه در شهریور ماه ارزیابان برای راستی آزمایی در حوزه پرونده ثبت جهانی هگمتانه میهمان همدان خواهند بود، اضافه کرد: این ارزیابان در مدت پنج روز مستندات را جمع آوری می کنند و در بازدیدی که از اماکن دارند ضمن دیدار و گفتگو با معتمدان بازار و کسبه با شهردار همدان نیز جلسه ای خواهند داشت.
*سفال لالجین به عنوان پایلوت رهبری سفال کشور
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان نیز گفت: سفال لالجین به عنوان پیشرو و پایلوت رهبری سفال کشور شناخته شده است.
محمدرضا خلجی با بیان اینکه آذر ماه امسال میزبان داوری نشان ملی غرب کشور خواهیم بود اضافه کرد: در بحث آموزش هزار و ۲۰۰ هنر آموز در حوزه صنایع دستی انجام شد و تسهیلات مشاغل خانگی نیز در حال پرداخت است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز اعلام کرد: مرمت و بازسازی بافت تاریخی، بازار ، کاروانسرای حسین خانی و کاروانسرای گلشن ، کوچه استر، کلیسای یهودیان و بناهای واجد ارزش در راستای ثبت جهانی هگمتانه انجام شده است.
* همدان ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان همدان نیز گفت: همدان ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی و ۱۲۰ عرصه جهانی دارد و صیانت از حدود هزار و ۹۰۰ اثر فرهنگی با تشکیل یگان حفاظت از این آثار از سال ۸۸ انجام شده است.
جواد خدا مرادی با اعلام اینکه ۱۷ قلم اشیای تاریخی شامل سکه، مهره و پیکره انسان و هفت دستگاه فلز یاب در چهار ماهه امسال کشف شد، افزود: ۳۵ حفار غیر مجاز که ۹ نفر آنها غیر بومی هستند دستگیر، تعدادی خودرو توقیف ، یک قبضه سلاح گرم کشف و ۱۳ فقره پرونده قضایی تشکیل شده است.