به گزارش آوای هگمتان؛ حسینرضوان، رئیس دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه این همایش در سه بخش مقالات، پایاننامههای دانشجویی ارشد و دکتری و طرحهای پژوهشی طراحی شده، بیان کرد: معرفی بانو دباغ در ابعاد مختلف مورد توجه بوده است.
وی افزود: مهمترین بخش کنگره، بخش عملی و فعالیت کمیته علمی و پژوهشی با همکاری دانشگاههای استان است که در این خصوص دانشگاه بوعلی سینا همدان ورود کرده است.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان با بیان اینکه باید بتوانیم الگوهایی نظیر خواهر دباغ را به درستی معرفی کرده و به نسل جدید بشناسیم، تصریح کرد: باید در زمینه معرفی همه جانبه و ابعاد گوناگون شخصیت خواهر دباغ به درستی ورود شود این شخصیت وظایف خطیری را در قبل و بعد انقلاب عهدهدار بود و برای شناختن نسل های انقلاب برنامه ریزی شود.
رضوان با تاکید بر اینکه در تمامی کشورهای فعال در حوزه سیاسی و فرهنگی معرفی شخصیت های تاثیرگذار در جامعه مورد توجه است، اضافه کرد: ما هم از معرفی شخصیتهای برجسته در کشور نباید غافل شویم.
وی در ادامه به جذب ۶۵۰ دانشجوی خارجی در سال گذشته در دانشگاه بوعلی سینا همدان اشاره کرد و ادامه داد: امسال نیز یک هزار دانشجو خارجی جذب خواهند شد و باید اضافه کنم از ۱۴ کشور دنیا جذب دانشجو داشته ایم .
دبیر کمیته علمی و پژوهشی کنگره ملی نیز در این نشست به سه محور در خصوص برگزاری کنگره اشاره کرد و با بیان اینکه محور اول ارسال مقالات و طرحهای پژوهشی در زمینه شخصیت شناسی خواهر دباغ بود ، افزود: زندگینامه و احوالات، سیره فکری، اخلاقی، مدیریتی و اجتماعی و سیاسی این بانو در خانواده و اجتماع، توجه به نقش دین، باورها و اعتقادات در شکلگیری شخصیت سیاسی و اجتماعی و اساتید و شخصیتهای اثرگذار بر سیره فکری و مبارزاتی خواهر دباغ از زیرمجموعه های محور اول است.
حسن قراباغی محور دوم این کنگره ملی را در حوزه جریانشناسی مبارزاتی این بانوی انقلاب عنوان کرد و افزود: بررسی روند شکلگیری شخصیت سیاسی و مبارزاتی، بررسی نقش خواهر دباغ در فرایند مبارزات انقلاب اسلامی و… از جمله زیرمجموعه های محور دوم است .
وی بررسی الگوی مدیریتی سبک زندگی این بانو در نقشهای خانوادگی و شخصیت اجتماعی و سیاسی را از دیگر محورهای دوم یاد کرد و افزود: بررسی تطبیقی اندیشههای خواهر دباغ و متفکران حوزه بانوان در عرصه ملی و بینالمللی در این محور مورد توجه است.
دبیر کمیته علمی و پژوهشی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی محور سوم این کنگره را نقش بانوان در ایران و جهان معاصر عنوان کرد و افزود: پژوهشگران از ۱۵ تیر ماه تا ۳۰ شهریورماه فرصت دارند تا آثار خود را در زمینه محورهای اعلام شده به کمیته علمی و پژوهشی کنگره ارسال کنند.
قراباغی با عنوان اینکه از ۱۵ تا ۳۰ مهرماه مقالات و طرحهای پژوهشی داوری خواهند شد، خاطرنشان شد: در هفته اول آبان ماه نتایج داوری اعلام میشود سپس مقالات برگزیده به صورت مکتوب و مجازی در هفته سوم آبان ماه منتشر خواهند شد.
وی اولین فراخوان کنگره را از ابتدای تیرماه سالجاری عنوان کرد و ادامه داد: دومین فراخوان این کنگره ملی برای یادآوری به این مراکز علمی در هفته چهارم شهریور منتشر خواهد شد.
وی کمیته داوران را متشکل از دانشیاران و اساتید دانشگاه عنوان کرد و افزود: تا اواسط شهریورماه کمیته داوران نهایی شده و پیش بینی می شود ۲۰ داور برای این کنگره گزینش شوند.
* گفتنی است در پایان این نشست پوستر فراخوان ارسال مقاله به کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیح حدیدچی(خواهر دباغ) رونمایی شد.