به گزارش آوای هگمتان، محمد مهدی شاهقدمی گفت : ژنتیک در خطر خودکشی نقش بسزایی ایفا میکند، به گونهای که سابقه خانوادگی خودکشی افزایش خطر تمایل به خودکشی در بین سایر اعضای خانواده را به همراه دارد که تا ۵۵ درصد از رفتارهای خودکشی را شامل میشود.
مدیر کل بهزیستی استان همدان در ادامه خاطر نشان کرد : معاونت پیشگیری بهزیستی استان و دکتر پهلوساری در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی بخصوص در حوزه پیشگیری از خودکشی از هیچ تلاشی فرو گذاری نخواهند کرد .
*توانمندسازی و ارتقاء محلات نقش مهمی در کاهش خودکشی دارد
خانم دکتر ذکایی فرمعاون دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشوردر این همایش گفت: وی گفت: خودکشی پدیده جهانی و پیچیدهای است که زیربنا و علت اصلی چنین اقدامی نیز درهم تنیده و متعدد است، اما قابل پیشگیری است، و یکی از رویکردهای اصلی در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی برنامههای مبتنی بر مشارکت اجتماعی، تقویت پیوندهای اجتماعی و همیاری اجتماعی است به این معنی که در فعالیتهای توانمندسازی و ارتقاء محلات مردم نقش اصلی را ایفاء میکنند.
وی در خصوص اقدامات دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در موضوع خودکشی گفت: اقدامات دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی متمرکز بر آگاهسازی، آموزش بر محور محله و خانواده، برگزاری کمپینها و کارزاهای رسانهای برای ارتقای سطح دانش، آگاهی و اطلاع عموم مردم است.
*تعداد محلات آسیب خیز از ۵ محله به ۵۰ محله
مجتبی پهلوساری معاون پیشگیری بهزیستی استان در این همایش گزارش از روند اجرای برنامه از ابتدا تا کنون را ارائه نمود و افزود: از سالیان پیش اقدامات بسیاری در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام شده است ولی در حوزه خودکشی کافی نبوده است و باید کار ویژه ای انجام می شد.
وی در ادامه افزود: تعداد محلات آسیب خیز را از ۵ محله به ۵۰ محله ارتقاء داده ایم و با برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی با شرکای اصلی ازجمله استانداری و فرمانداری و …به این نتیجه رسیدیدم که تیم های تخصصی با حضور ۲۵۰نفر جهت انجام غربال، ارجاع، آموزش، آگاه سازی وپیشگیری در محلات ارائه خدمات نمایند.