دکتر فاطمه ترکمان اسدی در گفتو گو با آوای هگمتان، با بیان اینکه بیماری هایی که به اسم بیماری اسهالی شناخته میشوند، انواع متفاوتی دارند، افزود: این بیماری متناسب با طول زمان سپری شده به سه دسته تقسیم میشوند، اسهال های حاد که تا ۲ هفته طول میکشند که ممکن است از دو روز تا دو هفته ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه اسهال حاد معمولا در دو یا چهار روز قطع می شود، افزود: اگر بیش از چهار هفته و به صورت مداوم بیش از یک ماه ادامه یابد اسهال مزمن است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دغدغه ای که امروزه در استان وجود دارد از نوع اسهال حاد است، ادامه داد: اسهال حاد در طول ۲ تا ۳ روز و نهایتا تا ۴ روز قطع میشود و خیلی سریع علائم خود را نشان میدهد.
وی به علایم شایع بیماری پرداخت و افزود: درد و پیچش شکم، اسهال با دفعات متناوب، و گاها تهوع استفراغ و بدن درد باشد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی همدان با بیان اینکه افزایش دما و گرمای هوا علائم گوارشی تشدید می یابد، ادامه داد: در کودکان، و سالمندان و همچنین افرادی که بیماری زمینه ای دارند شایع تر است.
ترکمان اسدی افزایش دما در فصلول گرم را عامل شیوع بیماری های گوارشی عنوان کرد و افزود: همچنان که عفونت های تنفسی در زمستان شایع تر است این بیماری گوارشی تیز در فصل تابستان شایع بوده و کودکان و سالمندان و زنان باردار را بیشتر تهدید می کند.
وی رعایت بهداشت فردی ، پرهیز از خوردن میوههای شسته نشده و سبزیجات و…را در مصون ماندن فرد از بیماری گوارشی بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: درمان این بیماران صرفا علامتی است و مهم ترین رکن درمان مایع درمانی خواهد بود و حتما باید جایگزینی مایعی در بدن انجام شود.
وی تصریح کرد: بیمار با دریافت ساشه های او آر اس که جایگزین خوبی برای املاح از دست رفته از بدن است به بهبود وضعیت خود کمک کند، اگر بهبودی حاصل نشد و یا علایم تشدید شده و همراه با خون باشد باید بررسی های تکمیلی انجام شود.