به گزارش آوای هگمتان، طبق گفته ی کارشناسان حوزه صنعت کیف و کفش چرم ، همدان از برندهای مورد تاییدی برخوردار است که در جای جای کشور شناخته شده ، باید اضافه کرد سرمایه گذاری در این بخش نیازمند سرمایه کلان نیست و با سرمایه اندک نیز میتوان کارگاه تولیدی راه انداخت و تولید کننده این صنعت شد .درحالیکه شاید با سرمایه گذاری آنچنانی در بخشی دیگر سودی که باید و شاید عاید فرد نشود. مدتی پیش خبری از گفت و گوی یک مسئول مبنی بر اینکه “یک یا دو کارگاه چرم بیشتر درهمدان فعال نیست “در یکی از رسانه ها منتشر شد به سراغ رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان رفتیم و اوضاع صنعت چرم در حوزه کیف و کفش را رصد کردیم که در ادامه می خوانید:
*مدیران با آگاهی کافی راجع به صنعت چرم همدان اظهار نظر کنند
هیات رئیسه اتاق اصناف همدان با بیان اینکه متاسفانه گاها برخی مدیران در خصوص صنعت چرم و علی الخصوص کیف و کفش چرم اطلاعات بروز ندارند و با کم لطفی در این حوزه صحبت می کنند، بیان کرد: همدان در حوزه کیف و کفش به عنوان ۵ استان صنعت راهبردی قرار دارد.
احمد گازرانی با بیان اینکه همدان یکی از استانهایی است که در تصمیم گیری صنعت کیف و کفش چرم دخیل است، افزود: آمار تولید، صادرات و اشتغال همدان گواه این ماجرا است.
وی با اعلام اینکه محلات چرمسازی، دباغ خانه و… نشانگر صنعت دیریه چرم در همدان هستند، اضافه کرد: همدان درسالیان دور به عنوان دباغ خانه ایران شناخته میشد و کم توجهی و غفلت مسئولان که تعصب به صنعت چرم نداشتند مدتی این صنعت به اغوا رفت.
رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان با اظهار اینکه درچند سال اخیر شهرک های صنعتی همکاری لازم با این صنعت در حوزه کیف و کفش را داشته اند، افزود: استادکاران حاذقی در این صنعت وجود دارد که باید گفت سرمایه اجتماعی استان هستند در صورت نبود این افراد صنعت چرم مورد فراموشی و غفلت قرار خواهد گرفت.
کارشناس حوزه کیف و کفش چرم با اظهاراینکه اکثر سرمایه گذاران و مدیران برندهای معروف کیف و کفش چرم، اهل همدان هستند، ادامه داد: مدیران قبلی همدان خوب حرف میزدند اما در مرحله اجرا اتفاقی نیفتاد و خیلی از افراد و مدیران برندهای معروف حاضر به سرمایه گذاری در این استان نشدند.
*همدان پایلوت خرید کفش چرم زنانه است
وی با اعلام اینکه همدان پایلوت خرید کفش چرم زنانه است، تصریح کرد: در نمایشگاه کیف و کفش چرم که روزهای اخیر برگزار شد استقبال و خرید مردم از شهرها و استانهای دیگر به خصوص کفش زنانه بی سابقه بود.
کارشناس حوزه کیف و کفش چرم با اعلام اینکه با کمترین سرمایه گذاری می توان کارگاه تولیدی ایجاد کرد، خاطر نشان شد: در این حوزه با ۱۰۰ میلیون تومان می توان سرمایه گذاری کرد و کارگاه کفاشی یا کیفدوزی راه انداخت و برای حدود سه نفر اشتغال ایجاد کرد.
وی با عنوان اینکه تولید کیف و کفش چرم شاخه ای بزرگ از صنعت چرم است، ادامه داد: ۲۶ برند چرم در حوزه کیف و کفش همدان ثبت شده و مشکل اصلی این حوزه فقدان نیروی کار است.
رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان با اشاره به اینکه متاسفانه اکثر افراد جوان دارای تحصیلات دانشگاهی حاضر به فعالیت در در این گروه شغلی نیستند، تصریح کرد: صاحبان کارگاه های تولیدی کیف و کفش از جمله معدود رسته های شغلی هستند که به دلیل کمبود نیروی کار، کلیه موارد قانونی کار را رعایت می کنند.
گازرانی با اعلام اینکه کیف و کفش همدان در صادرات به اقلیم کردستان، عراق، ارمنستان وافغانستان حرفی برای گفتن دارد، ادامه داد: فعالیت در این حوزه را بسیار سودآورآور بوده وحمایت مسئولان برای ایجاد مرکزی جهت آموزش امری ضروری است.
رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان به حضور در نمایشگاه ترکیه اشاره کرد وآموزش و صادرات را از اهداف بازدید برشمرد و ادامه داد: در بحث واکس و رنگ کفش و همچنین با توجه اینکه کشور ترکیه در بحث چرم مطرح است از تجربیات و مهارت های آنها برای رونق و اعتلای صنعت چرم و کیف و کفش الهام گرفتیم.
رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان با عنوان اینکه در ترکیه هیات تجاری چین، اقلیم کردستان وعراق شرکت داشتند، افزود: شرکت در این نمایشگاه برای تیم تجاری همدان مثبت بود.
وی به حضور در نمایشگاه دوره ای مشهد با حضور ۳۵ برند اشاره کرد و ادامه داد: حضور در نمایشگاه شیراز، تهران، همدان از فعالیت ها بود.
*ایجاد مرکز تخصصی آموزش کیف و کفش چرم ضروری است
گازرانی همکاری شرکت شهرکها و فنی و حرفه ای را مثبت ارزیابی کرد و افزود: ایجاد مرکز تخصصی برای آموزش طراحی و دوخت کیف و کفش چرم بسیار ضروری است.
وی با اعلام اینکه درمحله چرمسازی همدان دانشکده کشاورزی است انتظارداریم بخشی از آن به آموزش دوخت و طراحی چرم اختصاص یابد، افزود: متاسفانه این صنعت مورد بی مهری و کم توجهی برخی مسئولان قرار گرفته و انتظار داریم از این صنعت با توجه به سودآوری، بیشتر حمایت شود.
*فعالیت بیش از یک هزار واحد تولیدی کیف و کفش در همدان
گازرانی با عنوان اینکه در صنعت کیف و کفش بیش از یک هزار واحد تولیدی درسطح استان فعالیت می کنند ، اضافه کرد: در واقعیت دو هزار واحد صنفی فعال هستند چرا که برای تشویق افراد و ورود آنها به بازار کیف و کفش تاکید بر اخذ مجوز نداریم و فرد در منزل هم می تواند فعالیت کند.
وی با اعلام اینکه بدنبال رونق این صنعت هستیم، ادامه داد: خوشبختانه در این صنعت مهاجرت معکوس داریم از تهران وارد بازار کار همدان شده اند.