به گزارش پایگاه خبری آوای هگمتان، علی مالمیر در حاشیه افتتاح سفره خانه عمارت سنگی ورکانه به تخریب مدرسه ظفرکه یکی از بناهای تاریخی همدان است ،اشاره کرد و افزود: این مدرسه یکی از نقاط منظر تاریخی همدان در محوطه ذوالریاستین بود که برای جهانی شدن مدنظر بود متاسفانه تخریب شده و گله ما از شهرداری است که چرا برای تخریب مجوز صادر کرده است.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی بافت واجد ارزش را به شهرداری ابلاغ کرده و نباید صاحب آن اقدام به تخریب این بنا می کرد.
مالمیر در خصوص سفره خانه سنگی عمارت نیز گفت : این مکان با سرمایهگذاری ۳ میلیارد تومان و تسهیلات ۶۵۰ میلیون تومان به بهرهبرداری و برای ۷ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با اظهار اینکه بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به فعالان صنعت گردشگری اعطا شد، افزود: ستاد کرونا در بازپرداخت تسهیلات و همچنین پرداخت مالیات فرصتی را برای صنعت گردشگری ایجاد کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد که در نوروز ۱۴۰۱ اتفاقات مثبتی را در صنعت گردشگری شاهد باشیم و ادامه داد: سفر و گردشگری را نه در قالب کالای لوکس بدانیم بلکه باور داشته باشیم که سفر در خانواده ضروری است و باید در اولویت قرار بگیرد.
مالمیر با اظهار اینکه تاسیسات گردشگری و زیر ساخت ها برای حضور گردشگر مناسب می باشد، افزود: صنعت گردشگری باوجود همه مشکلات باز هم ایستاده تا اتفاقات خوبی برای این حوزه رقم بخورد.
ساخت و سازها متناسب با فرهنگ روستا نیست
وی ساخت و ساز خارج از عرف در روستا را ناشی ازنظارت و اجرای نامناسب عنوان کرد و ادامه داد: اگر ساخت و سازها متناسب با فرهنگ روستا بود، این خبر میزان آسیب را در بافت روستا وجود نداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با تاکید بر اینکه اهالی روستای ورکانه درساخت و سازهای جدید، باید الگوها را رعایت کنند، اظهار کرد: مالکان هم برای تغییر ساخت و ساز همسو با میراث فرهنگی و دهیار اقدام کنند.
مالمیر ادامه داد: میراث فرهنگی درروستای ورکانه و سیمین پایگاه داشته و مبنای حقوقی مداخله دارد در سایر روستاها چون ثبت ملی نیستند، نمیتوان به لحاظ حقوقی ورود قانونی داشت، بنابراین ساخت و ساز بستگی به تشخیص و ارزش بافت روستا از نظر دهیار دارد.
ارزیابان یونسکو ۲۹ مهر ماه در همدان حضور می یابند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با اظهار اینکه پرونده ثبت جهانی زنجیرهای کاروانسراهای کشور آماده شده ، افزود: ارزیابان یونسکو ۲۹ مهر ماه در همدان حضور می یابند و ازکاروانسرای فرسفج و تاجآباد دیدن خواهند کرد.
مالمیر ثبت جهانی روستای ورکانه را در اولویت ندانست و افزود: پروندهای در چارچوب منظر طبیعی دره ارزانفود وجود دارد و مداخلات انسانی را در این منطقه نباید صورت گیرد و منطقه بکر باشد تا معیارهای یونسکو از بین نرود.
وی در بخش دیگری از سخنان خودبه تخریب مدرسه ظفرکه یکی از بناهای تاریخی همدان می باشداشاره کرد و افزود: این مدرسه یکی از نقاط منظر تاریخی همدان در محوطه ذوالریاستین بود که برای جهانی شدن مدنظر بود متاسفانه تخریب شده و گله ما از شهرداری است که چرا برای تخریب مجوز صادر کرده است.
مالمیر اضافه کرد: میراث فرهنگی بافت واجد ارزش را به شهرداری ابلاغ کرده و نباید صاحب آن اقدام به تخریب این بنا می کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با اشاره به اینکه در مورد تعطیلی غار علیصدر تابع ستاد کرونا عمل کردیم ، اضافه کرد: همدان پیک گردشگری را شهریورماه است پشت سر گذاشته و با اتمام پیک گردشگری، دیگر دخل و خرج غار علیصدر با یکدیگر نمیخواند و باز بودن آن هزینه زیادی را بر شرکت تحمیل میکرد.
میزان خسارت تاسیسات گردشگری از کرونا ۳۵۰ میلیارد تومان بود
معاون گردشگری میراث فرهنگی همدان نیزمیزان خسارت تاسیسات گردشگری از کرونا ۳۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: این خسارت شامل مراکز اقامتی، آژانسهای مسافرتی، هتلها ومکان های گردشگری و… است.
علی خاکسار اضافه کرد: ۱۷۲ پرونده برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده که بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان تسهیلات ۱۲ درصدی دریافت کنند اما بنا به دلایلی تاکنون ۱۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.