حجت الله حاتمی در گفتگو با پایگاه خبری آوای هگمتان با بیان اینکه در سالجاری برنامه غربالگری بینایی به دلیل شیوع کرونا از اردیبهشت ماه سالجاری آغازشده و تا بهمن ماه ادامه دارد، افزود: والدین طبق برنامه ریزی خاص کودکان ۶-۳ سال خود را برای غربالگری بینایی و شنوایی به پایگاههای غربالگری ارجاع دهند.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی شده تا حدود شش هزار کودک سه تا شش سال را در سطح استان غربالگری کنیم، ادامه داد: در ۹ شهرستان ۹ پایگاه دایمی داریم و در سالجاری از ظرفیت مراکز مثبت زندگی در جهت تقویت پایگاههای محلی بهره بردیم.
کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت های معاونت توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی افزود: در سال گذشته ۴۶ مرکز مثبت زندگی فعالیت خود را آغاز کرده و این مراکز در سالجاری به ظرفیت غربالگری بینایی در استان اضافه شدند.
حاتمی با اظهار اینکه در شش شهرستان، ۵۵ پایگاه غربالگری بینایی، ۹ پایگاه دایمی و ۴۶ پایگاه محلی یا در دسترس وجود دارد، ادامه داد: ارائه شناسنامه برای غربالگری بینایی و شنوایی ضروری است.
حاتمی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۵ هزار و ۱۴۴ غرباگری بینایی انجام گرفت و حدود ۲ هزار کودک به سطوح بعدی ارجاع داده شد، افزود: سن ۶-۳ سال بازه ی طلایی برای پی بردن به تنبلی چشم بوده که گاهی تنها با بستن چشم این مشکل حل خواهد شد.
وی با اظهار اینکه برنامه سلامت محورغربالگری درسه سطح کاملا تخصصی در نظر گرفته شده،اضافه کرد: کودکانی که در مرحله نخست، سلامت تشخیص داده شوند کارت سلامت دریافت می کنند و کودکان مشکوک به اختلالات بینایی ،عیوب انکساری و تنبلی چشم به سطح دوم مداخلات به اپتومتریست ارجاع داده خواهند شد.
معاینات سطح دو برای افراد مشکوک به اختلالات بینایی رایگان است.
حاتمی با اشاره به اینکه معاینات سطح دو برای افراد مشکوک به اختلالات بینایی رایگان است، ادامه داد: افراد با دردست کارت سنجش به بینایی سنجی که از سوی سازمان معرفی می شوند مراجعه کرده و مداخلات تخصصی را دریافت خواهند کرد اگر کودکی نیازمند دریافت عینک شد، کمک هزینه عینک داده می شود.
وی افزود: در مرحله ی سوم مداخلات در صورت نیازبه چشم پزشک معرفی شده تا اعمال جراحی و سایراقدامات مورد نیازرا دریافت کنند