سیده مریم مختاری موسوی در حاشیه افتتاح راهنمای صوتی “آوایار” در گفت و گو با آوای هگمتان، با بیان اینکه راهنمای صوتی برای آشنایی مخاطب با موزه است، بیان کرد: زمانیکه گردشگران “کی آر کد” با دستگاه اسکن کنند، فایل صوتی برای آنها فعال می شود و به توضیحات در مورد مکان رویداد یا هر اتفاق خاصی که مهم و مطرح است، می پردازد.
موسوی با اظهار اینکه این راهنمای صوتی برای موزه آرامگاه بوعلی و موزه باباطاهر انجام شده، اضافه کرد: برای اماکن و سایر مکان های دیدنی و گردشگری همدان نیز در حال برنامه ریزی هستیم.
وی با بیان اینکه حدود یک ماه و نیم با همکاران و مدیر عامل شرکت آوایار در حال تعامل برای ارسال محتوا و اطلاعات هستیم، افزود: این اتفاق در همدان با دو موزه آرامگاه بوعلی و آرامگاه باباطاهر انجام شد.
موسوی در ادامه خاطر نشان کرد: در ۲۸ اردیبهشت ماه بازدید از اماکن و موزه های سطح استان رایگان بود تا هم استانی های عزیز از این فرصت استفاده کنند.
*راهنمای صوتی آوایار به دوزبان فارسی و انگلیسی
مدیر عامل و موسس شرکت آواتار نیز در گفت و گو با آوای هگمتان، با بیان اینکه راهنمای صوتی “آوایار” جاذبه های گردشگری از جمله روایات داخل مجموعه، افراد شاخصی که روایات در خصوص آنهاست، معرفی کرده و اطلاعاتی در خصوص آنها ارائه می کند.
سحر بختیاری با بیان اینکه این اپلیکیشن به دو زبان انگلیسی و فارسی طراحی شده، افزود: افراد با فعالسازی* کی آر کد* یا گزینه هایی که می خواهد اطلاعاتی در خصوص آن کسب کند، شاهد ارائه توضیحات و اطلاعات از نرم افزار صوتی خواهد بود.
وی عنوان کرد: در شهرهایی پر بازدید این نرم افزار نیز طراحی شده تا فرد در بازدید از جاذبه های گردشگری شهر، داستان و روایت مردم آنجا را بشنود و به نوعی یک تور لیدر محسوب می شود.
وی با اعلام اینکه بنا داریم تا اپلیکیشن و راهنمای صوتی را به دو زبان چینی و فرانسه نیز ارائه دهیم، افزود: کاخ گلستان در تهران و تخت جمشید در شیراز به این راهنمای صوتی مجهز شدند، اما در تفاهم نامه جدید همدان به عنوان اولین استان انتخاب شد و در موزه باباطاهر و آرامگاه بوعلی سینا انجام شد.
وی افزود: میراث فرهنگی استان همدان با استقبال از این پروژه، موزه هگمتانه و سایر اماکن را هم در اولویت های بعدی قرار داد.