به گزارش آوای هگمتان، علیرضا قاسمی فرزاد در حاشیه بازدید از مجموعه هگمتانه بیان کرد: مجموعه هگمتانه بخشی از تاریخ و تمدن ما و مربوط به نیکان است وجز افتخارات محسوب می شود.
وی با اعلام اینکه این مجموعه باید سالهای پیش مورد توجه قرار می گرفت و بازسازی می شد، تصریح کرد: یکی از پایه های اساسی هر ملت و قومی، قدمت و آثار گرانبهای علمی و فرهنگی آن کشور است که به آن می بالد.
استاندار همدان با اظهار اینکه وجود تاریخ کهن بیانگر هویت دیرینه ای است که نسل به نسل سپرده شده و به دست ما رسیده، اضافه کرد: همدان از مفاخر زیادی برخوردار بوده و در خصوص ثبت جهانی تلاش هایی شد و با پیگیری ها اداره میراث و وزارتخانه درچند ماه اخیر اقدامات خوبی صورت گفت.
قاسمی فرزاد با اظهار اینکه درطول سالهای قبل تلاشهایی برای ثبت جهانی هگمتانه انجام شد، اضافه کرد: در راستای ثبت جهانی هگمتانه موانعی وجود دارد که باید رفع شود و در این خصوص، جلساتی با مشاور وزیر میراث فرهنگی و صاحبنظران این حوزه، برگزار کردیم و به آینده این روند خوشبین هستیم.
استاندار همدان با اظهار اینکه تمام توان و امکانات استان را برای ثبت جهانی هگمتانه به کار گرفته ایم، خاطر نشان کرد: در راستای ثبت جهانی در یونسکو باید اقداماتی انجام شود چرا که محیط پیرامونی مجموعه نیازمند تغییراتی است تا به حال طبیعی خود برگردد.
*اصناف اطراف مجموعه هگمتانه در راستای گردشگری فعالیت داشته باشند
وی با اعلام اینکه محیط پیرامون مجموعه بایدمتناسب سازی شود، اظهار کرد: پیشنهاد می شود اصناف اطراف مجموعه تغییر کاربری داده و فعالیت خود را در راستای حوزه گردشگری ادامه دهند.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه موزه منطقهای غرب کشور و مخزن امن اقدام ارزشمندی است، ادامه داد: با جذب اعتبارات ملی و استانی حمایتهای همه جانبه را از این فرایند به صورت کامل انجام می دهیم.
استاندار همدان در خصوص جذب نیرو در موزه منطقه ای غرب کشور نیز گفت: هر تعداد نیروی انسانی که میراث فرهنگی استان لازم بداند، پیگیری مورد نیاز را انجام می دهیم تا افراد متخصص و آشنا به نگهداری و مراقبت اشیای گرانبها جذب شوند.