به گزارش آوای هگمتان، امیر لاهوتیان، مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی خاک با بیان اینکه خاک به عنوان مهمترین منابع طبیعی جهان است ۵ دسامبر مصادف با ۱۴ آذر به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
لاهوتیان با اعلام اینکه هفتمین مراسم بزرگداشت استانی روز جهانی خاک است، ادامه داد: منابع خاک زمان زیادی برای جایگزین کردن نیاز دارد یک سانت خاک قابل کشت ۸۰۰ تا یک هزار سال زمان نیاز دارد .
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان با اعلام اینکه حفظ و حراست خاک مهم ترین اصل و به عنوان پیش نیاز امنیت ملی مورد توجه است، افزود: خاک کشاورزی دارای مشکلاتی است اولین چالش شخم زراعی نامناسب بوده و در هیچ جای دنیا خاک نباید برگردانده یا به “اصطلاح ” زیرورو شود و باید بدون این امر کشت انجام شود.
لاهوتیان به کشاورزی حفاطتی “کم خاک ورزی و بی خاک ورزی” اشاره کرد و افزود: در این راستا تولیدکنندگان خوبی داریم در استان وجود دارند.
وی با اعلام اینکه آموزش در جهت استفاده درست از دستگاهها و ادوات کشاورزی مورد توجه است ، ادامه داد: نتایج کشت مستقیم زمان بر است .
لاهوتیان با اشاره به اینکه مواد عالی و معدنی در خاک بیش از ۷۰ درصد خاک جوان در سطح استان وجود دارد و ادامه داد: ۶۵ درصد کمبود فسفر، ۳۰ درصد کمبود پتاسیم، ۳۵ درصد کمبود منگنز ، ۸۴ درصد کمبود روی و ۹۰ درصد کمبود آهن دارند و ۶۷ درصد اراضی استان زیر یک درصد مواد آلی و ۴ درصد بالای دو درصد مواد آلی دارند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان با اظهار اینکه یکی از فاکتورهای مهم در جهش تولید در دیم زارها اشاره کرد و افزود: این طرح قرار است در ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شود تا بتوانیم ماده عالی خاک را بالا برده و فرسایش آن را کم کنیم.
لاهوتیان مطرح کرد: البته ۳۰۰ هزار هکتار آیش در استان داریم که با جهش تولید میخواهیم آیش زرد را به آیش سبز تبدیل کنیم.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان به بحث شوری خاک تاکید کرد و خاطرنشان شد: استفاده از بی رویه کودهای شیمیایی و بهره برداری از منابع زیرزمینی عامل مهم شوری خاک است.
وی با اظهار اینکه کشاورزی حفاظتی ضمن حفظ رطوبت خاک، بقایای کشت قبلی را هم حفظ میکند، تصریح کرد: مدتهاست که دیگر آتش زدن مزارع در استان برای از بین برون بقایای کشت قبلی به شدت کاهش یافته است.
لاهوتیان خاطرنشان کرد: با توسعه محصولات علوفهای گیاهان دارویی و حبوبات در اراضی دیم میتوانیم در ایجاد آیش سبز گام برداریم