به گزارش پایگاه خبری آوای هگمتان، منصور ستوده در حاشیه بازدید از پروژه تصفیه خانه آب شرب سد سرابی با بیان اینکه سامانه سد سرابی تویسرکان شامل سد سرابی، خط انتقال به طول ۱۵ کیلومتر و تصفیهخانه آب شرب است اظهار کرد: این سد با ظرفیت حدود ۲/۹ میلیون متر مکعب با هزینه اعتباری حدود ۶۰ میلیارد تومان قبلا ساخته شده است.
وی میزان آب اکنون سد سرابی را ۴.۵ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: قرار است از این سد سالانه ۷ میلیون متر مکعب آب شرب شهرستان و ۲.۵ تا ۳ میلیون متر مکعب حقآبه کشاورزی اراضی پاییندست تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه خط انتقال آب از سد سرابی تا محل تصفیهخانه و شهر تویسرکان به طول ۱۵ کیلومتر است افزود: این پروژه شامل خط انتقال آب خام از سد تا تصفیه خانه و خط انتقال آب پاک یا تصفیه شده از تصفیهخانه به مخازن داخل شهر تویسرکان است.
وی اعتبار هزینه شده برای پروژه خط انتقال آب از سد سرابی را تاکنون حدود ۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: این پروژه در این چند سال گذشته حدود ۹۰ لیتر در ثانیه برای تامین آب شرب تویسرکان استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به احداث پروژه تصفیهخانه سد سرابی به روش BOT از پیشرفت فیزیکی این پروژه تا ۹۰ درصد خبر داد و افزود: قرارداد منعقد شده برای این پروژه ۲۸ میلیارد تومان بوده که به قیمت امروز طبق نظر سرمایهگذار حدود ۱۰۵ میلیارد تومان در پروژه تصفیهخانه سرمایهگذاری شده است.
وی اضافه کرد:در مجموع شرکت آب منطقه ای در شهرستان تویسرکان برای سد سرابی، تصفیهخانه و پروژه خط انتقال آب به شهر تویسرکان از سد به قیمت امروز حدود ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذار کرده است.
ستوده با اشاره به اینکه پروژه سد خروم رود تویسرکان هم برای تامین حقآبههای کشاورزی و آب شرب روستایی و مباحث گردشگری در حال ساخت است افزود: با نظارت شرکت آب منطقهای سد خرمرود توسط بخش خصوصی با حدود ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد تومانی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان ادامه داد: طبق قرارداد سرمایهگذار ۱۷۵ میلیارد تومان آورده و دولت هم تضمین کرده که با یک سود ۱۶ درصد در طول سه سال بعد از بهرهبرداری پروژه اصل و سود را بازپرداخت کند.
وی گفت: تضمین اولیه دولت ۳۱۶ میلیارد تومان است که با پیگیریها نماینده مردم تویسرکان در مجلس هفته گذشته توانستیم مجوز ۲۲۱ میلیارد تومان دیگر برای سرمایهگذاری بر پروژه هم بگیریم و اکنون رقم سرمایهگذاری به ۵۳۷ میلیارد تومان رسیده است.
ستوده با بیان اینکه پیگیر این هستیم پروژه سد خرمرود را حدود ۸۰ درصد پیش ببریم بیان کرد: با نماینده مردم تویسرکان هماهنگ شده که در لایحه بودجه سال آینده رقم موافقتنامه را از ۵۳۷ میلیارد تومان به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد برسانیم.
وی اهداف پروژه را تامین آب کشاورزی و شرب، مباحث گردشگری، رونق اقتصادی و اشتغال دانست و گفت: اراضی سد خرمرود اکثرا از مردم خریداری شده و بتدریج که سرمایه گذار پول را به حساب شرکت آب منطقه ای واریزمیکند نسبت به پرداخت مطالبات کشاورزان بابت تملک اراضی اقدام می شود.