علی خاکسار در گفتوگو با آوای هگمتان با بیان اینکه ایرادات و بحث ایمنی دستکند سامن در حال پیگیری و اجرا است، گفت: اعتبارات دیر تزریق شد و سه میلیارد ریال برای بحث رفع ایرادات فنی دستکند تخصیص یافت.
وی با اظهار اینکه برای دستکند سامن و ارزانفود ۷ میلیارد ریال اعتبار تزریق شد که چهار میلیارد ریال سهم دستکند ارزانفود می باشد، تصریح کرد: اقدامات عمرانی این دستکند درحال اجرا است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در پاسخ به اینکه چه زمانی دستکند سامن برای بازدید گردشگران بازگشایی خواهد شد، چنین عنوان کرد: کمبود نیروی انسانی مهمترین عاملی است که مانع برای بازگشایی خواهد بود و در این خصوص مکاتباتی با سازمان استخدامی کشور انجام شده، این دستکند نیازمند استخدام ۵ نفر نیرو انسانی خواهد بود.
وی در خصوص دستکند ارزانفود نیز اینچنین اظهار داشت: ساختمان پایگاه برای استقرار نگهبان و راهنما در حال انجام بوده و مرمت و ایجاد زیرساخت نیز فعلا باقی خواهد ماند.
خاکسار اعلام کرد: در سفر ریاست حمهوری به استان ۱۵۰ میلیارد ریال برای دستکندهای استان ( سامن، ارزانفود، وسمق شهرستان رزن و دهبنه تویسرکان) پیشبینی و مصوب شد.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه پروژه ثبت جهانی هگمتانه و بافت تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار بود، اعتبارات سفر به این پروژه اختصاص یافت و تخصیص بعدی برای پروژه های مصوب حوزه گردشگری اختصاص مییابد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در پایان کمبود نیروی انسانی را عاملی مهم در عدم بازگشایی بنای برج قربان عنوان کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی سبب شد تا نتوانیم آنگونه که باید از برخی اماکن را مهیای بازدید گردشگر کنیم.
*گفتنی است برج قربان نخستین بار در اوایل دوره پهلوی اول مرمت شده و بعدها به ثبت ملی میرسد و بار دوم در اواخر دهه هفتاد این بنا به طور کامل مرمت شده و در معرض بازدید گردشگران قرار میگیرد اما مدتی هست که به گفته معاون گردشگری استان همدان به دلیل کمبود نیروی انسانی بازگشایی نشده است.
دستکند سامن نیز درصورت رفع نواقص ایمنی که وزیر میراث فرهنگی در سفر به ملایر عنوان کرده بود نیازمند جذب نیروی انسانی برای بازگشایی خواهد بود.