به گزارش آوای هگمتان، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم با اعلاماینکه همدان دارای پتانسیل متعددی است و باید به جهان شناسایی شود، افزود: نتوانستیم به حوزه تبلیغات به درستی وارد شویم.
“جواد واحدی”با اظهاراینکه در حوزه گردشگری فقر زیرساختی و فقر حاکمیتی قوانین وجود دارد، تصریحکرد: هنوز جایگاه واقعی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شناخته نشده که نیازمند توجه جدیتری است
وی با اعلاماینکه در همدان فضای همدلی و هم افزایی بالا است و اقدامات خوبی انجام شده، اضافهکرد: در انتصاب مدیر کل جدید گزینههای بومی و غیربومی متعددی پیش رو داشتیم و در نهایت وزیرمیراث فرهنگی گزینه نهائی را اعلام کرد.
*توسعه منحصر به شهر همدان نباشد
معاون وزیر میراث فرهنگی با تاکیدبراینکه توسعه استان همدان نباید منحصر به شهر همدان باشد، افزود: باید از همه ظرفیت ها برای کل استان استفاده شود چرا که جاذبه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی زیادی دارد.
وی توجه ویژه به سرمایه گذاری را مورد تاکید قرارداد و افزود: در حوزه اشتغال و سرمایه گذاری باید به جد ورود شود.
*هیچ مدیری را بر استاندار تحمیل نمیکنم
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیاناینکه هیچ مدیری را بر استاندار تحمیل نمی کنم، گفت: بگذارید مدیران کار خود را انجام دهند.
” حمیدرضا حاجیبابائی” با بیان اینکه گردشگری در همدان حرف اول را می زند، تصریح کرد: ۴۰۰ میلیارد تومان برای راه آهن همدان _ ملایر اختصاص یافته که این امر در اتصال و ارتباط ریلی جنوب، غرب و شمال غرب بسیار مهم است.
وی به پروژه آبرسانی اشاره کرد که در صورت اتمام کار ۵۰ سال آب همدان را تامین خواهدکرد و ادامهداد: این پروژه بالای ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.
نماینده مردم فامنین و همدان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای تکمیل پتروشیمی ابنسینا نیازمند ۹ هزار میلیاردتومان اعتبار هستیم، افزود: پروژه ساخت و بازیافت هواپیما نیز در زمینی جنب فرودگاه همدان با همکاری اصفهان انجام خواهد شد.
وی در ادامه با بیاناینکه هیچ مدیری را بر استاندار تحمیل نکرده ام، افزود: در برابر مردم مسئول هستم و هیچ مدیری را تحمیل نکرده اما مشورت میدهم.
*پیگیری “ثبت جهانی هگمتانه تا همدان” مهمترین اولویت
مدیر کل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان مهمترین اولویت کاری خود را ثبت جهانی هگمتانه تا همدان” عنوانکرد.
محسن معصوم علیزاده با بیاناینکه امیدوایم تا پایان دی ماه کار ترجمه به اتمام برسد و در سال آینده شاهد برگزاری جشن باشیم، اضافهکرد: برنانه استراتژی و تقویت طرح جامع گردشگری در اولویت است و همچنین ایجاد اتاق فکر از اساتید دانشگاه و نخبگان و … مورد توجه خواهدبود.
وی توجه به جذابیت همدان با استفاده از از تبلیغات و جذب سرمایهگذار خارجی که مورد تاکید استاندار است را مهم ارزیابی کرد.
وی توجه به گردشگری سلامت را مورد تاکید قرارداد خاطر نشانشد: توجه ویژه به گردشگری با توجه به قرارگیری استان در مسیر کربلا و ارتباط با اصحاب رسانه در شناساندن همدان و رساندن به جایگاه در منطقه ای و بین المللی نیز مورد توجه است.
*”پرونده ثبت جهانی هگمتانه” در مراحل پایانی ترجمه است
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیاناینکه ثبت جهانی “منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان” در مراحل پایانی ترجمه است، گفت: این پرونده تا پایان سال میلادی به یونسکو ارسال خواهد شد.
“علی مالمیر” با عنواناینکه برای ثبت جهانی باید دستگاههای زیربط همافزاری لازم را با میراث فرهنگی داشته باشند، تصریحکرد: حدود دو سال این پرونده تکمیل و اقدامات اساسی انجام شده و در مراحل پایانی ترجمه است و تا تا پایان سال میلادی به یونسکو ارسال خواهد شد.
وی جهانی شدن سفال لالجین را ازدیگر اقدامات در دوران مدیریت خود عنوانکرد ادامهداد: جهانیشدن مبل و منبت ملایر، ملی شدن منبت گلریز تویسرکان، روستای اشترمل و همچنین مرواربافی روستای داویجان در برندسازی شهری نیز از دیگر اقدامات بود.
وی به افزایش ۱۳ هزار کارگاه صنایع دستی اشارهکرد و افزود: برگزاری بیش از ۵۰ رویداد بینالمللی، رویداد همدان ۲۰۱۸، برگزاری رویدادهای ملی و منطقهای از دیگر اقدامات بود.
مالمیر یکی از پروژههای مهم در حوزه فرهنگی را در ساخت مخزن امن و موزه منطقهای غرب با مساحتی بالغ بر ۱۸۰۰ متر مربع عنوانکرد و ادامهداد: کاروانسرای فرسفج و تاج آباد در راستای پرونده زنجیرهای ثبت جهانی کاروانسراها مورد بازدید ارزیابان یونسکو قرار گرفت.
*لازم به ذکر است در این مراسم از زحمات” علی مالمیر” تقدیر به عمل آمد و «محسن معصومعلیزاده» به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان معارفه شد.