به گزارش آوای هگمتان، امیر کوکائیان با تأکید بر اینکه افراد دارای طیف شدید اُتیسم باید در مرکز شبانه روزی ویژه و مناسب خودشان نگهداری و مراقبت شوند، تصریح کرد: متأسفانه در استان همدان چنین مرکزی وجود نداشته و این افراد در صورت اضطرار، مجبور به نگهداری در مراکز ویژه بیماران ذهنی خواهند شد این در حالیست که شرایط نگهداری بیماران ذهنی با کودکان دارای اختلال اُتیسم بسیار متفاوت بوده و احتمال بروز آسیب روحی و مالی برای هر دو گروه وجود دارد.
وی با بیان اینکه پذیرش اضطراری افراد دارای اختلال اُتیسم در مراکز ویژه نگهداری از بیماران ذهنی، نیازمند بررسی در کمیسیون ویژه بیماران، مستقر در اداره کل بهزیستی استان همدان است، اظهار کرد: در صورت وخامت حال افراد مبتلا به طیف شدید اُتیسم و عدم امکان نگهداری آنها در مراکز بهزیستی، ناگزیر چارهای جزء اعزام آن افراد به استانهای دارای مراکز شبانه روزی فعال ویژه بیماران مذکور نمیماند که در کشور تنها چند استان از جمله قم دارای مراکز نگهدار به صورت شبانه روزی ویژه مبتلایان به اُتیسم هستند.
کوکائیان با اشاره به اینکه تاکنون موردی از اعزام افراد دارای اختلال شدید اُتیسم به سایر استانها نداشتهایم و این اتفاق در صورت وخامت اوضاع بیمار رخ خواهد داد، مطرح کرد: با توجه به نیاز راهاندازی مرکز نگهداری شبانه روزی بیماران مبتلا به اُتیسم در همدان، این اقدام از سوی سازمان بهزیستی کل کشور در دستور کار اداره کل بهزیستی استان قرار گرفته و در سال جاری مکاتبات و اقدامات مورد نیاز آن انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه تمایل خانوادهها برای سپردن فرزندان خود به اماکن مربوطه نیز از جمله موارد مهم برای تأسیس مرکز نگهداری شبانه روزی بیماران مبتلا به اُتیسم است، گفت: تعداد قابل توجه این افراد به علت توجیه اقتصادی برای دایر کردن چنین مرکزی نیز از دیگر موارد قابل توجه است البته تعداد و معیار مشخصی برای حضور بیماران مبتلا به اُتیسم به منظور تأسیس مراکز شبانه روزی وجود نداشته و صرف احساس نیاز در استان، این امکان قابل تحقق است.
معاون امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان همدان در پایان یادآور شد: در استان همدان مراکز روزانه نگهداری و توانبخشی ویژه افراد دارای اختلال اُتیسم فعال بوده و خدمات مناسبی به افراد و خانوادههای آنها ارائه میدهند.
به گزارش آوای هگمتان، بنابر اعلام انجمن حمایت از کودکان اُتیسم استان همدان، تاکنون ۳۶۰ فرد دارای اختلال عصبی، رشدی، ارتباطی و تکاملی(اُتیسم) توسط این انجمن شناسایی شده است اما پیشبینی می شود تعداد مبتلایان به اُتیسم بیش از تعداد پروندههای تشکیل شده باشد. در ضمن ۳۰ درصد از تعداد مذکور را طیف شدید اختلال اُتیسم تشکیل دادهاند