به گزارش آوایهگمتان، یوسف شعبانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سیاست کلان کمک به فضای موجود در حوزه کسب و کار و صیانت از آن در چهار بخش حمایت از پایداری مشاغل فعلی، تنظیم روابط کار، تشکلات و مردمی سازی،نظارت و بازرسی عمل می کند.
وی با عنوان اینکه از هفته دولت سال گذشته تاکنون در حوزه روابط کار ۶۵۰۰ مورد شکایت کارگر و کار فرمایی در ۱۵ هیات تشخیص رسیدگی شد، تصریحکرد: بالای ۵ هزار مورد بررسی شد که ۸۳۳ سازشی بود.
*۱۰۶۷ رای توسط هیات صادر شد
وی با اظهار اینکه تا سال گذشته ۴ هیات حل تخلف ایفای نقش می کردندکه هم اکنون به ۷ هیات ارتقا یافت، خاطرنشانکرد: ۱۰۶۷ رای توسط این هیات رای صادر شده که ۱۰۲ رای آرا سازشی بوده است.
شعبانی با اعلام اینکه شش هزارو ۵۰۰ مشاوره و هدایت شغلی صورت گرفت، تصریح کرد: درحوزه بیمه بیکاری ۲۲۸۶ مورد بیمه بیکاری صادر شد و باید گفت سقف بیمه بیکاری ۵۴ ماه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با عنواناینکه افرادی که بیمه بیکاری دریافت می کند نباید شاغل باشند، خاطر نشان کرد: بیمه بیکاری دو هزار و ۲۸۶ نفر برقرار شده و سقف بیمه بیکاری نیز ۵۴ ماه است و طی بررسی های انجام شده مشخص شد مقرری یکهزار و ۷۷۳ نفر نیز قطع شده بود.
*۲۲۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در سطح استان فعال هستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با عنواناینکه ۲۲۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در سطح استان در قالب انجمن صنفی کارگری_ کارفرمایی و… وجوددارد، افزود: حمایت در سه جانبه گرائی کارگری و کارفرمایی رعایت شود و سیاست ما در اصل و وحدت و همدلی در جامعه کارگری و کارفرمایی است.
وی آخرین بخش در روابط کار را حوزه بازرسی عنوان کرد و تاکیدکرد: در طی یکسال گذشته ۸ بازرس در سطح استان فعال هستند و قریب به ۹ هزار واحد کارگری و کارفرمایی بازرسی انجام می شود، ادامهداد: از این میزان در حوزه فنی و ایمنی ۳۵۹۶مورد ، رعایت پرداخت حقوق مزایا و بیمه بیش از یک هزار رعایت، رعایت طبقه بندی مشاغل ۵۸۱ مورد ، در حوزه رعایت مشاغل سخت و زیان آور ۲۲۶۴ مورد و در حوزه کار کودک ۷۷۲ بازرسی انجام شد.
شعبانی به فعالیت ۴۹ شرکت خدماتی در سطح استان اشارهکرد و ادامهداد: دربحث تحقیق روابط کار ۱۳۷ مورد، در ماده ۸۷ نیز ۲۰۹ مورد بوده است.
* ۲۱ نفر بر اثر حوادث کار فوت شدهاتد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان به حوادث کار پرداخت و اذعان کرد: ۳۲۷ مورد حادثه بررسی شده که از این تعداد ۳۲۱ مورد حادثه اتفاق افتاده و ۲۱ مورد فوت شده اند.
وی بیانکرد: عدم رعایت اصول ایمنی، سهل انگاری کارگر و کارفرما از جمله عوامل در بروز حوادث کار بوده است.
وی به اقدامات صورت گرفته در بخش مشاغل سخت و زیانآور اشاره کرد و گفت: در این حوزه به درخواست یکهزار و ۵۹۱ نفر بررسی شده که برای یکهزار و ۳۱۱ نفر رای صادر شده است.
*طرح ” زیست بوم اشتغال” نگاه همه جانبه به کسب و کار دارد
وی توسعه فضای کسب و کار و ارتقای جایگاه فعلی را مهم دانست و ادامهداد: با اجرای طرح زیست بوم اشتغال که نگاه همه جانبه به فضای کسی و کار دارد.
شعبانی به چهار چالش در حوزه کسب و کار اشاره کرد و ادامهداد: بیکاری تحصیل کنندگان ، فرصت های شغلی خالی، بیکاری عمومی و عدم وجود طرح های اشتغال تاثیرگذار در استان چالشی مهم است و نیازمند سرمایه گذاری است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه حدود ۵۵۷ هزار و ۵۸۸ نفر نیروی آماده و جمعیت فعال در استان داریم خاطرنشان کرد: ۲۹.۶ درصد از شاغلان در حوزه کشاورزی، ۲۹.۵ در بخش صنعت و ۴۰.۹ درصد در حوزه خدمات هستند.
وی ادامهداد: ۱۳۸ هزار و ۳۶۹ نفر بیمه شده اجباری در سطح استان همدان وجوددارد، افزود: کار فرمایان موظف به بیمه هستند در استان همدان ۲۴هزار و ۲۱۲ کارگاه مشغول فعالیت هستند.
شعبانی تاکیدکرد: از این تعداد هزارو ۳۰۰ واحد صنعتی، یکهزار و ۴۳۹ واحد کشاورزی و مابقی حوزه خدمات است.
* تاثیرگذاری واحدهای بزرگبر کسب و کار
وی به تاثیرگذاری واحدهای بزرگ در فضای کسب و کار اشاره کرد و ادامهداد: ۹ هزار و ۴۲۲ واحد از این واحدهای موجود تکنفری هستند و یکهزار و ۵۹۴ بین ۱۱ تا ۴۹ نفر کارگر دارند.
شعبانی با اظهار اینکه ۵۰۰ میلیارد در حوزه روستایی در نظر گرفته شده، خاطرنشانکرد: در حوزه مشاغل خانگی در سال گذشته ۷۴ میلیون سهم استان بود که در سال جدید به ۱۱۰ میلیون تومان رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سومین مسیر پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه است، اضافهکرد: در سه بخش ایجادی، توسعهای و سرمایه در گردش به واحدها تسهیلات پرداخت میشود و مسیر چهارم پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ ویژه نهادهای حمایتی با نرخ چهار درصد است.
*در سفر ریاست جمهوری ۸ هزار میلیارد تومان طرح مصوب شد
شعبانی با بیاناینکه در سفر ریاست جمهوری ۸ هزار میلیارد تومان طرح مصوب شد، اما هنوز ابلاغ نشده است، اضافه کرد: بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان در سال جاری در این چهار بخش تسهیلات پرداخت خواهد شد.
وی به هدایت کار و کاریابی اشاره کرد که ۲۰ واحد در این حوزه فعال هستند و افزود: یکهزار و ۷۰۹ نفر از طریق کاریابی بکارگیری شدند و ۳ هزار و ۴۴۵ فرصت شغلی نیز احصا شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همدان حوزه ممنوع برای اتباع خارجه است، تصریحکرد: ۲۱۵ مورد بازرسی برای اتباع انجام شد که ۳۲۹ تبعه غیر مجاز شناسایی شد و در این راستا ۱۰۱ نفر کارفرما به دادگاه ارجاع شدند.
*اعطای بیش از ۵ هزار مجوز به بخش خانگی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از اعطای ۵ هزار و ۹۶۲ مورد مجوز در بخش مشاغل خانگی خبر داد و اظهارکرد: دو هزار و ۱۳۶ طرح از این تسهیلات بهرهمند شدند و باید گفت دبیرخانه کارگروه اشتغال فعال است و در حوزه مشاوره و آموزش به ۱۱ مرکز مشاوره شغلی، مجوز اعطا شده است.
وی با تاکید بر اینکه در راستای حذف بروکراسی اداری مجوز مشاورهها به صورت آنلاین و به مدت یک ساله صادر میشود، اضافهکرد: ۹۴۴ مورد از اقدام نظارتی به دریافت تسهیلات از سوی متقاضیان اعمال شده و در این خصوص ۵۰ پرونده معادل ۱۸ میلیارد تومان داشتیم که هشت پرونده با اعمال نظارت به فعالیت برگشتهاند.
*ایجاد ۴۴۹ فرصت شغلی در همدان
شعبانی از اشتغال۱۴ هزار و ۶۴۰ نفر در استان خبرداد و افزود: ۴۶ تعاونی اخیرا با ۴۴۹ فرصت شغلی و ۸۵۰ عضو تشکیل شده که ۳۳ مورد تولیدی، ۳ خدماتی و ۱۰ واحد توزیعی است.
وی به تشریح برنامه های هفته تعاون پرداخت و ادامهداد: هفته تعاون از ۷ تا ۱۳ شهریورماه می باشد و در این هفته ۱۲ طرح در استان افتتاح میشود که ۱۱ طرح تولیدی و یک طرح توزیعی است و پنج طرح نیز رویکرد بانوان دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از نشست اعضا و گنجینه تعاونی بازنشستگان اشارهکرد و افزود: سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه و تجلیل از ۱۱ تعاونی راه یافته به جشنواره کشوری و ۶ تعاونی راه یافته به جشنواره استانی را در این هفته در برنامه داریم.