به گزارش پایگاه خبری آوای هگمتان، عصر داغ یکی از روزهای تیرماه تصمیم گرفتم به یکی از پارک هایی سطح شهر بروم در حال قدم زدن جمعی از دختران نوجوان را در حال گوش دادن به موسیقی دیدم، دو نفر از این جمع محاوره ای با زبان کُره ای داشتند ، نوع پوشش و محاوره ی این نوجوانان به زبان کُره ای برایم جالب بود بنابراین نزدیک تر رفتم این گروه از دختران نوجوان راجع به گروه موسیقی خاص و خوانندگان کُره ای با یکدیگر بحث و گفتگو می کردند نام این خوانندگان برایم نا آشنا نبود چرا که در بین دوستان و آشنایان هم اطلاعاتی راجع به این گروه و سبک موسیقی آنها داشتم
تصمیم گرفتم با دو نفر از این دختران نوجوان صحبت کرده ودلیل علاقه به موسیقی “کی پاپ” و گروه خوانندگان آن را از آنها جویا شوم
من عاشق خوانندگان و بازیگران کُره ای هستم
ثمین طاهری در حالیکه ظاهر خود را همانند یکی از خوانندگان “کی پاپ” آراسته بود و و در حال مکالمه با زبان کُره ای بود، بیان کرد: من عاشق خوانندگان و بازیگران کُره ای هستم.
این نوجوان با بیان اینکه از سبک پوشش و زندگی این خوانندگان لذت می برم، افزود: این گروهها بسیار شاد هستند و من هم عاشق هیجان و تفریحاتشان هستم.
وی ادامه داد : به اصرار، خانواده ام را متقاعد کردم تا مرا در کلاس آموزش زبان کُره ای ثبت نام کنند، و یکی از آرزوهایم رفتن به کشوری است که گروه ” کی پاپ ” در آنجا کنسرت اجرا می کنند.
به این خوانندگان توجه نکنم پس به چی چیزی توجه کنم
هلیا “ص” نیز در پاسخ به سوالم در خصوص دلایل علاقه به این گروهها گفت: ترکیب رنگ لباس و شور و هیجان آنها مرا به وجد می آورد اگر به این چشم بادامی ها توجه نکنم به چه چیزی توجه کنم.
وی با اشاره به اینکه خانواده ام علاقه ای به خوانندگان و بازیگران کُره ای ندارند ،افزود: به نظرم باید به ما به عنوان یک شخصیت مستقل اهمیت بدهند و مرا در انتخاب هایم آزاد بگذارند.
با شنیدن صحبت های این دو نوجوان تصمیم گرفتم تا نظرروانشناس کودک و نوجوان را در خصوص علاقه و تقلید افراطی از خوانندگان و بازیگران کُره ای جویا شوم
والدین درعلاقه و گرایش نوجوان به سمت موسیقی بیگانه صبور باشند
دکترای تخصصی روان درمانی و روانشناس بالینی با تاکید براینکه والدین باید در نگاه افراطی نوجوان به برخی مقوله ها از جمله، علاقه و گرایش به سمت موسیقی خاص “کی پاپ” صبوری پیشه کنند، افزود: از تحقیرو سرزنش بپرهیزند چرا که این رفتار تا حدی طبیعی به نظر می رسد.
وی با عنوان اینکه نوجوانان علاقمند به فرهنگ و موسیقی کُره به شکل افراطی سعی در الگوبرداری در همه ی زمینه های این گروه دارند، اضافه کرد: سبک لباس پوشیدن، غذا خوردن و حتی تفریحات این قبیل گروهها و بازیگران کُره ای توجه نوجوانان ایرانی را به خود جلب کرده است.
ترکمان با بیان اینکه والدین از “کاه کوه نسازند” ادامه داد: از رفتارهای افراطی نوجوان برای هدایت و جهت گیری نوجوان می توان استفاده کرد، والدین روی جنبه ی مثبت الگو تاکید کرده و طوری برخورد نکنند که نوجوان به تقلید بی حد و حصر و بدون چارچوب روی آورد.
باید الگوهای موفق و مثبت را به نوجوان معرفی کرد
دکترای تخصصی روان درمانی و روانشناس بالینی با اظهار اینکه معرفی الگوهای موفق و مثبت به نوجوان در رسیدن به هدف بسیارموفقیت آمیزخواهد بود، افزود: ارایه اطلاعات وافزایش آگاهی نوجوان در خصوص الگوهای موفق ایرانی در حوزه موسیقی و فرهنگ بسیار راهگشا خواهد بود.
وی با اظهار تاسف از اینکه برخی از نوجوانان اعتماد به نفس ضعیفی دارند و بدنبال تایید دوستان و همسالان خود هستند، افزود: کشف استعداد و مهارت نوجوان و تقویت حس اعتماد به نفس بسیار راهگشا خواهد بود.
ترکمان با اشاره به اینکه والدین باید به حرف نوجوان گوش داده و همدلی کنند، اضافه کرد: برای الگوبرداری افراطی که مغایرت با فرهنگ و آداب ایرانی دارد محدودیت ایجاد کرده و قانون وضع کنند.
والدین پیامد رفتار را به نوجوان گوشزد کنند
ترکمان با عنوان اینکه پیامد رفتار خارج از عرف نوجوان در الگوبرداری از خوانندگان کُره ای را به آنها گوشزد کنیم ، ادامه داد: والدین به پوشش نامناسب ،زننده یا تفریحاتی که در شان و منزلت خانواده نیست هوشیار بوده و برای آنها محدودیت ایجاد کنند.
وی با اظهار اینکه والدین وارد جنگ قدرت با نوجوان نشوند، اضافه کرد: جنگیدن و قدرت نمایی برای کنترل رفتار نامناسب نوجوان اصلا راهگشا نبوده و پیامد منفی به همراه خواهد داشت.
با افزایش آگاهی زمینه برخورد مناسب ایجاد خواهد شد
مدرس دانشگاه و پژوهشگر مسایل اجتماعی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان ایرانی به سبک موسیقی خاص کُره ای علاقه مند شده اند، گفت: در این راستا باید با افزایش آگاهی، زمینه برخورد مناسب و معقول با این گونه رفتارها را فراهم آورد.
مهرداد هوشمند به حضور غیر متعارف والدین و فرزندان به دلایل شرایط موجود و بحث کرونا در خانه اشاره کرد و افزود: استفاده نوجوان از تکنولوژی های جدید روز و دسترسی آنها به گوشی های هوشمند و تبلت زمینه ورود آرام و بی دردسر موسیقی و فرهنگ کُره را به ذهن نوجوان ایرانی فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه موسیقی یکی از نیازها و منبع تغذیه روح نوجوان و جوان امروزی است ، افزود: اگر نتوانیم پاسخی مناسب به این نیاز از طریق خانواده و دستگاههای متولی فرهنگ و هنر بدهیم ،متاسفانه این قشر از جامعه بیش از پیش با فرهنگ و آداب ایرانی بیگانه خواهد شد.
پخش سریال های کره ای علاقه به فرهنگ این کشور را بیشتر کرده
این پژوهشگر مسایل اجتماعی پخش فیلم و سریال های کُره ای از قاب شیشه ای تلویزیون و داستان های افسانه ای و به دور از واقعیت را از دلایل توجه به فرهنگ و موسیقی کُره عنوان کرد و افزود: موسیقی “کی پاپ” که یکی از مصادیق موسیقی در کشور کُره است از طریق ماهواره و فضای مجازی با سرعت بالایی جای خود را در مخاطب نوجوان ایرانی باز کرده است.
وی با اظهار تاسف از اینکه بسیاری از طرفداران گروههای موسیقی از جمله “کی پاپ” با آداب و فرهنگ ایرانی مغایرت دارد ، اضافه کرد: با این تفاسیر سرمایه گذاری در زمینه ی فرهنگ و هنر امری بسیار ضروری است .
فیلم و سریال های ایرانی باید غنی تر شود
هوشمند خاطر نشان کرد: رسانه ها نیازمند تولید محتوای غنی تر و متناسب با همه اقشار جامعه بوده و نباید برنامه و تولیدات رسانه منوط به قشر خاصی باشد چرا که آسیب آن را در توجه و تمایل بیش از حد دختران نوجوان ایرانی به موسیقی بیگانه “کی پاپ” شاهد هستیم.
باید گفت موسیقی غذای روح و جسم بشریت است با این تصور که بخواهیم همین روند را ادامه داده و سعی در غنی سازی برنامه ها و حمایت روزافزون موسیقی و خوانندگان اصیل ایرانی نداشته باشیم حاصل این امر کم توجهی و بی توجهی به فرهنگ و موسیقی ایرانی و روی آوردن نوجوانان این سرزمین به بازنشر موسیقی غیر اصیل کُره ای خواهد بود از طرفی اگر نوجوان ایرانی الگوی مناسبی را در فرهنگ و سنن ریشه دار خود نیابد، اشتیاق و علایق او به موسیقی خاص “کی پاپ” بیش از پیش شده و با الگوبرداری افراطی از این موسیقی به سردرگمی و پوچی خواهد رسید
امیدواریم دستگاههای متولی فرهنگ و هنر با حمایت درست و بجا از موسیقی اصیل ایرانی ،توجه به سلایق کلیه افراد جامعه بخصوص نوجوانان ایرانی، این قشر را از تهاجم فرهنگ و آشفتگی فرهنگی نجات دهد.