صبه گزارش آوای هگمتان، فریبرز نیاستی در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت روز اهدای عضو و توجه به فرهنگسازی در زمینه « اهدای عضو ـ اهدای زندگی» بیان کرد: سلامت و امنیت دو مقوله مهم در جامعهاند و تکمیلکننده همدیگر هستند، که باید مورد توجه قرار گیرند.
وی با اینکه تامین حقوق بیمار مواره مورد تاکید بینه سلامت بوده است، ادامه داد: سال ۱۴۰۱ با مجوز، خدمات صدور و تمدید بیمه بدون دهک بندی به صورت رایگان انجام شد و باید تاکید کنم که شهروندان اگر تحت پوشش بیمه ای نیستند برای بیمه اقدام کنند.
وی با اعلام اینکه رقم بیمه در یکسال بر اساس دستورالعمل هیات وزیران برای هر فرد یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ برای برای مدت یکسال است ، تصریح کرد: پوشش بیمه ای به صورت خانوار است و برای دهک ۱ تا ۳ به صورت یارانه ای و رایگان می باشد.
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه دهک چهار صرفا ۱۰ درصد مبلغ یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ را پرداخت می کند، اضافه کرد: دهک پنج جامعه ۲۰ درصد دهک شش ۳۰ درصد، یعنی دهک چهار فقط ۱۰ درصد از این مبلغ را به عنوان حق بیمه پرداخت میکنند و دهک پنج و شش ۲۰ و ۳۰ درصد، دهک هفت و هشت ۴۰ و ۵۰ درصد، دهک ۹، ۸۰ درصد و دهک ۱۰، صد درصد این هزینه را باید پرداخت کنند.
*بیش از یک میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت
نیاستی با اعلام اینکه در استان همدان بر اساس اخرین سرشماری تا پایان اردیبهشت ماه یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۸۲ نفر بیمه شدهاند، افزود: این تعداد ۶۰ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
نیاستی تعداد بیمهشدگان صندوق کارکنان دولت بیمه سلامت استان را ۱۱۹ هزار و ۲۵۷ نفر اعلام کرد و ادامه داد: در صندوق سایر اقشار ۷۰ هزار و ۸۵ نفر و صندوق بیمه ایرانیان و سلامت همگانی ۲۰۷ هزار و ۱۲۶ نفر عضویت دارند.
وی با تاکید بر اینکه در استان همدان فردی فاقد بیمه درمانی وجود ندارد مگر اینکه خود فرد پیگیر نشده باشد، اضافه کرد: فرصت خوبی برای پوشش بیمه فراگیر فراهم است و دهکهای ۴ تا ۱۰ درآمدی میتوانند با ثبت درخواست در سامانه بیمه سلامت ایرانیان و یا دفاتر پیشخوان خدمات دولت تقاضای آزمون وسع کنند تا شرایط بیمه آنها فراهم شود.
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه افرادیکه به دهک درآمدی خود معترض هستند از طریق سازمان هدفمندی یارانه ها اقدام کنند و در اعلان این دهک ها بیمه سلامت نقشی ندارد، افزود: با وارد کردن کد ملی دهک مشخص شده و می توانند بر مبنای آن اقدام به پرداخت حق بیمه کنند.
* طرح دارویار طرحی موفق در استان
وی با بیان اینکه طرح “دارویار “که از ۲۳ تیرماه کلید خورد، از جمله طرح های موفق بود، ادامه داد: همراهی انجمن داروسازان همدان در اجرای طرح دارویار مثال زدنی بود و باید اضافه کنم که تسویه حساب دارویی در کمترین زمان انجام و مطالبات در مدت کمتر از ۷۲ ساعت به حساب داروسازان واریز میشود.
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان با تاکید بر اینکه در طرح دارویار تخلف قیمت دارویی صفر شد که بخشی به نظارت برمیگردد، خاطرنشان شد: در حال حاضر استا ن همدان در زمره استان هایی است که نسخهنویسی و نسخه پیچی الکترونیک را به طور کامل اجرایی میکند.
*بهرهمندی ۷۱۲ زوج نابارور از خدمات بیمه سلامت
نیاستی عنوان کرد: در حال حاضر بیمههای پایه ۹۰ درصد هزینههای تشخیصی و درمانی زوجین نابارور را در بیمارستانها پرداخت میکنند که در سال گذشته ۷۱۲ زوج نابارور از خدمات بیمه سلامت برخوردار شدند وتا پایان اسفندماه سال گذشته حدود یکمیلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب مراکز درمانی واریز شده است.
وی با عنوان اینکه ۹۰ درصد هزینه خدمات نیز در بخش خصوصی برای زوجین نابارور رایگان است، مطرح کرد: در حوزه زوجین نابارور دو اقدام مهم انجام شد؛ کاهش محدودیت یک بار درمان است که در حال حاضر هیچ گونه سقف درمانی نداریم و دیگری حذف سقف سنی خدمات برای این زوجین درحالی که قبلا ۴۵ سال بالاتر را شامل نمیشد.
* واریز ۱۴ میلیارد تومان در قالب خسارت به حساب بیماران صعبالعلاج و خاص
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه سال گذشته تقریبا ۱۴ میلیارد تومان در قالب خسارت و خارج از ضوابط مستقیما به حساب بیماران صعبالعلاج و خاص استان واریز شد، ادامه داد: ۵۵۷ بیمار صعب العلاج و خاص حمایت شدند و مبلغ خسارت مستقیما به حساب آنها واریز شد.
مدیرکل بیمه سلامت همدان افزود: در مجموع ۱۳۰ میلیارد تومان عملکرد مالی برای بیماران خاص و صعبالعلاج وجود داشت وبیماران جامانده طی دو هفته آینده حتما اسناد هزینههایی که سال گذشته از خود هزینه کردند را به بیمه سلامت ارائه دهند تا مبالغ حمایتی به حساب آنها نیز واریز شود.
نیاستی عنوان کرد: بیمه سلامت در حال حاضر دو هزار و ۱۹۵ بیمار خاص را حمایت میکند که بیشترین این بیماران مبتلا به« ام اس» با تعداد یکهزار و ۲۸۷ نفر هستند، افزود: ۷۳ بیمار تلاسمی، ۱۶۵ بیمار هموفیلی و ۴۰۰ بیمار دیالیزی نیز تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
وی از انعقاد قرارداد بیمه سلامت با مراکز مامایی، توابخشی و فیزیوتراپی خبر داد و اضافه کرد: افزود: ۹۰۵ مرکز با بیمه سلامت قرارداد منعقد کردند و یا قرارداد آنها تمدید شد.
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان اعلام کرد: دفاتر پیشخوان از ۲۶ مرکز به ۳۰ مرکز رسید تا خدمات بهتری ارائه شود و سامانههای خوبی از جمله ۱۶۶۶ برای ارائه خدمات غیرحضوری راهاندازی شد که به صورت شبانهروزی آماده خدمات غیرحضوری است.
وی در پایان به کد دستوری #۱۶۶۶* اشاره کرد که با وارد کردن کد ملی اطلاعاتی در زمینه تمدید بیمه و زیر پوشش بیمه بودن افراد و… ارایه می کند.